Halvert tilflytting til Oslo

Oslo 20140701. Lørenbyen, eksteriør. I Lørenbyen bygges det boliger. Løren forvandles til en moderne boligby med nybygg, butikker, kafeer og restauranter. Her boligbebyggelsen i Lørenveien 41. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Oslo 20140701. Lørenbyen, eksteriør. I Lørenbyen bygges det boliger. Løren forvandles til en moderne boligby med nybygg, butikker, kafeer og restauranter. Her boligbebyggelsen i Lørenveien 41. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettoinnflyttingen til Oslo ble halvert fra 2015 til 2016. Samtidig står mange nye boliger uten kjøpere i hovedstaden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor lå nettoinnflyttingen på kun 2.400 personer, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Høyre priser i boligmarkedet får skylden.

– Det er svært høye boligpriser i Oslo, og svært få boliger å oppdrive. Det at det er høye priser i Oslo, gjør at de som eier bolig her får mye mer igjen for boligkapitalen hvis de flytter ut av Oslo. Samtidig har mange av dem som vil flytte inn, ikke råd, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO til Aftenposten.

Finansavisen skriver på samme tid at stadig flere nye boliger i Oslo mangler kjøpere. Nær 800 nyboliger står tomme i Oslo nå, en oppgang på 80 prosent fra bunnen i oktober.

–Det har vært en nedgang i antallet ledige boliger de to siste månedene i alle fylker, unntatt Oslo, sier seniorøkonom Bjørn Gran i Samfunnsøkonomisk Analyse til avisen.