Bergen:Protest mot bompenger: – Vi tåler ikke mer avgifter

Følg rushtrafikken fra Bergen direkte i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grytidlig onsdag morgen var det saktegående kø og tett trafikk på flere veier inn mot Bergen. Mange ville trolig unngå den varslede kjør sakte-aksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På veiene i Åsane er det tett trafikk allerede. Det er unormalt så tidlig på morgenen, sa trafikkoperatør Kjell Larsen i Vegtrafikksentralen på Vestlandet til Bergens Tidende i 6.30-tiden.

Også vestover fra Sotra sto køen nærmest stille.

– Det ser ut til at mange kjører til jobb tidlig for å unngå aksjonen i dag. På alle innfartsårer er det mye trafikk, så selv om en hiver seg i bilen nå, må en forvente en del forsinkelser, sier Larsen.

Bomstasjoner

Fire eiere av transportselskaper i Bergen har varslet en kjør sakte-aksjon onsdag mellom klokken 7 og 10. De er sterke motstandere av planene om å sette opp nye bomstasjoner i bydelene i Bergen, som etter planen skal finansiere en rekke samferdselsprosjekter i byen de neste 20 årene.

– Nå har vi betalt bompenger i 32 år allerede. Vi tåler ikke mer avgifter, sier Willy Padøy i Padøy Transport til Bergensavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier planen var å kjøre i 25–30 kilometer i timen og avslutte aksjonen mellom 8.30 og 9. Mange steder, som Osveien, Arna, Landås og området rundt Haukeland, ville ikke bli rammet av aksjonen.

Rekker ikke fram?

Da lastebileierne aksjonerte mot bompenger i desember i fjor, ble resultatet trafikale problemer i mange timer. Det er særlig riksvei 555 fra Sotra i vest at trafikken gikk tregt mandag morgen. En bilist lurte imidlertid på om aksjonistene i det hele tatt ville klare å nå fram til startstedene for aksjonen i tide.

– Jeg så aksjonistene sto ved Rema 1000 på Juviksflaten. De kan jo umulig klare å starte aksjonen fra riktig sted nå klokken 7 når trafikken allerede går så sakte, sa bilist Andre Fjelstad til BT da han sto fast i køen på Askøy.