Prest kjøpte prestegård med himmelsk millionrabatt

Prestegården på Blindern ble solgt for 10,5 millioner kroner uten konkurranse. Meglere mener den lett kunne gått for det dobbelte.

Nils Tollers vei 2 på Blindern i Oslo. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Nils Tollers vei 2 på Blindern i Oslo. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Mens Oslo kommune byr himmelhøyt i budrunder for å få småleiligheter på vestkanten, selger de presteboliger i skjul til takst.

Oslo-prest Anne Marie Lofthus Hindahl har fått kjøpe prestegården i Nils Tollers vei 2 på attraktive Blindern i Oslo for bare 10,5 millioner kroner.

– Denne eiendommen ville gått for over 20 millioner kroner i det åpne markedet. Dette er et veldig fornemt område der det sjelden legges ut boliger for salg. Derfor oppnår de fort astronomiske priser, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål til Finansavisen.

Les også: -Boligmarkedet nærmer seg balanse

                   Snøen er vårt gull

– Presser budrundene himmelhøyt

Han får støtte av en annen Oslo vest-megler. Men markedet fikk aldri lov til å sette riktig pris på prestegården. Den ble taksert og tilbudt presten uten konkurranse fra andre budgivere.

– Det er et paradoks at Oslo kommune kjøper småleiligheter på Oslo vest der de presser budrundene himmelhøyt gjennom taket fordi de har den største lommeboken. Men samtidig som de kjøper i det åpne markedet, selger de boliger i det lukkede markedet, sier Langtind til Finansavisen.

Eiendommen, som har en tomt på 989 kvadratmeter, ligger flott sydvestvendt i en svært stille blindvei. Boligens primærareal er på gode 221 kvadratmeter, og går over to fulle etasjer. Den vil ifølge eiendomsmeglere Finansavisen har vært i kontakt med enkelt kunne gjøres om til en tomannsbolig.

Les også: Spår brennhett boligmarked i 2017: – Det har eskalert noe så vanvittig

Ekspert åpner for prisfall på 20 til 30 prosent i Oslo

Naboeiendom gikk for 23 millioner

Kun 19 dager før Lofthus Hindahl fikk kjøpe prestegården i Nils Tollers vei, ble en av naboeiendommene solgt for 23 millioner kroner. Denne ligger i den betydelig mer trafikkerte Prestegårdsveien med bussholdeplass rett utenfor. Her er tomten på 1,2 mål. Også denne boligen går over to fulle etasjer, men har et bruksareal på bare 150 kvadratmeter.

Lofthus Hindahl ønsker ikke å kommentere boligkuppet.

(Artikkelen er først publisert i Finansavisen)

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden