Frp vil forby eiendomsskatt

Partileder Siv Jensen og Fremskrittspartiet vil forby eiendomsskatt.
Partileder Siv Jensen og Fremskrittspartiet vil forby eiendomsskatt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På Fremskrittspartiets landsmøte vil partiet foreslå å nekte kommunene å kreve inn eiendomsskatt, som betegnes som «usosial, unødvendig og urimelig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsvara Geir Hågen Karlsen i Frp sier til VG at forslaget vil innebære en utfasing av eiendomsskatten fra neste år fram til en fullstendig avvikling i 2020.

– Jeg har ikke noe imot svømmebassenger og kinoer. Men kommunene har store muligheter til å effektivisere og spare kostnader. Eiendomsskatten er usosial, unødvendig og urimelig. Mange kommuner går i overskudd, men har likevel økt skatten, sier Karlsen. Han viser til at Oslo tok inn en kvart milliard i eiendomsskatt i et år der driften i kommunen endte med et overskudd på halvannen milliard.

– Eiendomsskatten har blitt en unødvendig belastning på innbyggerne. Det er fullt mulig for kommunene å få økonomien til å gå rundt med vanlige skatteinntekter, uten å ha eiendomsskatt i tillegg.

Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) sier derimot at selv om hun misliker skatten sterkt, trenger kommunen inntektene for å opprettholde viktige velferdstilbud. Hennes parti vil ikke forby den omdiskuterte skatten, men håper færre vil innføre eller beholde den.

– Vi håper færre kommuner vil balansere budsjettene ved å sende regningen til innbyggerne, skriver finanspolitisk talsmann Svein Flåtten.

Les også: Hagen kaller eiendomsskatt tyveri

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden