Fredriksen: – Seadrill har vært feilfinansiert

Skipsreder John Fredriksen er største eier i Seadrill. Selskapet sliter i motbakke, og sliter med låneavtalene. Resultatet kan bli konkurs.
Skipsreder John Fredriksen er største eier i Seadrill. Selskapet sliter i motbakke, og sliter med låneavtalene. Resultatet kan bli konkurs. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seadrills styreformann og hovedeier John Fredriksen sier selskapet ikke var godt nok forberedt på et kraftig oljeprisfall. Tirsdag stupte aksjen 37,8 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

E24 skriver at aksjen endte ned 55,7 prosent etter at selskapet tirsdag morgen sendte ut en melding om at det utsetter den finansielle restruktureringen. Fredriksens riggselskap sier det ikke ville komme i mål med en redningsplan før 31. juli. Målet for planen var 30. april.

– Seadrill har vært feilfinansiert – for kort forfall i forhold til riggenes levetid og for mange tilnærmet samtidige forfall. Vi har ikke vært skrudd sammen for å stå imot et kraftig oljeprisfall, sier Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Selskapet sier restruktureringen trolig vil innebære betydelige nedskrivninger eller konvertering av gjeld, og nedskrivninger, tap eller utvanning for andre interessenter i selskapet. Som et resultat, vil aksjonærene trolig få minimalt igjen for sine eksisterende aksjer.

– Jeg jobber cirka 18 timer i døgnet og vil jobbe dag og natt de neste tre til fire ukene. Jeg har ikke ett eneste minutt å kaste bort, sier Fredriksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seadrill er børsnotert i både Oslo og New York. I tirsdag falt aksjen 37,8 prosent i løpet av handelen i Oslo, til 8,69 kroner per aksje. Det er det laveste nivået siden selskapet gikk på børs i 2005, skriver Bloomberg.

Les også: Oslo Børs i minus etter Seadrill-nedtur

Fredriksen vurderer å flytte Seadrill fra London etter brexit

Fredriksen og Røkke skaper ny offshore-gigant