Nå blir drivstoffet billigere

OSLO 20000914: Bensinstasjon. Kunde fyller bensin. Nærbilde av hender med bensinpumpe. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
OSLO 20000914: Bensinstasjon. Kunde fyller bensin. Nærbilde av hender med bensinpumpe. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeprisen falt fem dollar i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange nordmenn klager over stadig dyrere drivstoff. Faktisk hadde pumpeprisene aldri vært høyere enn de var rett etter nyttår.

Men nå går bilistene «billigere» tider i møte, ifølge E24.

Hos Circle K har dieselen falt med 25 øre siden nyttår, og koster i dag 15 kroner. Blyfri 95 har falt 15 øre og koster 16,14 kroner.

– Svingningene i våre veiledende priser følger svingningene i kostprisen. Dieselprisen har gått ned 25 øre siden nyttår som følge av fallende innkjøpspriser. Bensin er ned 14 øre i samme periode. Vi følger markedet fra dag til dag, sier kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen til E24.

Les også: Så mye varierer drivstoffprisene – på samme dag

Blitt billigere

Også hos Shell er prisene justert ned. Blyfri 95 er satt ned til 15,36 kroner, en nedgang på 13 øre siden nyttår (Shell viser kun veiledende priser til kort- bedriftskunder).

Diesel er ned 65 øre og koster 13 kroner, skriver E24.

Bensinstasjonskjedenes innkjøpspriser utgjør om lag 30 prosent av pumpeprisen. Et fat nordsjøolje kostet 56,85 dollar da prisrekorden på drivstoff ble satt i januar, men har siden falt hele fem dollar. Det er grunnen til at norske bilister slipper billigere unna neste gang de fyller tanken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rekordhøye drivstoffpriser: Slik redder du lommeboken

Fyll søndag og mandag

En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at de fleste nordmenn vet at det er billigst å fylle drivstoff i overgangen fra søndag til mandag.

– Fyller du søndag kveld eller mandag morgen, er det bra for lommeboken og for konkurransen. Må du fylle bensin før helgen, bør du fylle før ukens andre pristopp på torsdager, har seniorrådgiver Sigurd Birkeland i Konkurransetilsynet tidligere uttalt.

Forbrukerrådet mener at en gjennomsnittsbilist kan spare et par tusen kroner i året på å følge med på prisene og fylle når det er billigst.