Denne boligannonsen har tatt helt av

Her er det lite av det sedvanlige meglerspråket.

Boligen i Muségata 103 på Våland markedsføres på uvanlig vis. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
Boligen i Muségata 103 på Våland markedsføres på uvanlig vis. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Her, i dette hus, kan du høre byens fjerne lyder, mens du høster epler fra treet i din vesle hage.»

Slik begynner teksten i den noe uvanlige boligannonsen for Muségata 103 på Våland i Stavanger. Her er det lite av det sedvanlige meglerspråket, men snarere poetiske beskrivelser og følelsesladde uttalelser fra husets nåværende eier, Linda.

«– Kjøkkenet er alltid i bruk. Det er her vi holder til, i husets midte, sier hun, og lener seg mot det store spisebordet. Vinterstormen river i husveggene. Dagen er så vidt i gang. Huset er historie. Her, i Stavangers kjerne, har det stått siden 1936. Grunnmuren ble bygd det året Sonja Henie tok olympisk gull, Blindern ble innviet, Tyskland rykket inn i Rhinland og brøt Versailles-traktaten, Roosevelt ble gjenvalgt som USAs president, Norges Sildesalgslag ble dannet, general Franco ble statsoverhode i Spania og Hitler fremla sin fireårsplan. Muségata 103 har sett, hørt og sanset så mye, krig og nød og vekst og fred og lykke ligger lagret i veggene», heter det i boligannonsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rift om rønne

– Litt utenom det vanlige

– Ideen kom fra tilbakemeldinger fra kunder på hvordan meglere beskriver eiendom. Det har jo vært en diskusjon om meglerspråket, og det har blitt gitt ut en bok om hvordan vi gjør tekstbeskrivelser. Vi har hatt et sterkt ønske om å skrive tekster som bidrar til at folk faktisk leser dem, og her ville vi gjøre noe litt utenom det vanlige. Vi mistenker at folk er litt lei av de vanlige meglertekstene, sier eiendomsmegler Tanja Terese Svindland i Proaktiv Eiendomsmegling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forklarer at en meglers jobb er å skape verdier for selger. I en salgsprosess er det flere faser, og tekst og presentasjon er en viktig del av verdiskapningen, framholder hun.

Det er Tone Skartveit som har skrevet teksten til boligannonsen.

– Vi ga jobben til en skribent, en som har tekst som sitt fagfelt. Tone har skrevet mye for aviser før, og vi liker hennes måte å uttrykke seg på. Her fikk hun møte selger, og virkelig utfolde seg. Resultatet har fanget en nerve. Selger er veldig fornøyd, og synes historien som er blitt skrevet er flott, beretter Svindland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Solgt 4,2 millioner under prisantydning

Positive reaksjoner

Eiendomsmegleren sier at reaksjonene på den spesielle boligannonsen stort sett har vært positive. Meglerfirmaet vil evaluere prosessen og tilbakemeldingen fra interessenter for å vurdere om denne typen annonsetekster er framtiden.

– Det er ingen tvil om at vi har mye treff på annonsen, og det har også vært mange henvendelser. Intensjonen var å skape interesse rundt eiendommen, og det har vi åpenbart klart – det har tatt helt av! Nå gjenstår det å få den rette personen inn i boligen. Det er en riktig kjøper til hver eiendom. De som kjøper boligen kjøper på sett og vis en ny framtid. En ramme til et liv de må forme selv. Det vil si at det ikke bare er parkett og overflater de kjøper. Her fanger teksten mye av det essensielle, sier Svindland.

Det er visning på boligen i dag mellom 17.00 og 18.00.

– Muségata 103 er en veldig koselig eiendom som har flotte verdier som må oppleves. Nå ønsker vi at folk med de rette intensjonene kommer og ser boligen.

Saken er først publisert på Dagsavisen.no

Les også:

Forbrukerombudet: – Ser mer forbrukerjustis rundt lokkepriser

Mange eldre sitter på store personlige formuer