Nedbemanning og økt utbytte i DNB og Telenor

Konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup i Telenor i forbindelse med resultatpresentasjonen for fjerde kvartal 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
Konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup i Telenor i forbindelse med resultatpresentasjonen for fjerde kvartal 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens flere hundre stillinger i delvis statseide DNB og Telenor slankes bort, øker utbyttet til selskapenes aksjonærer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB kuttet 600 stillinger og la ned 59 kontorer i fjor. Nå står nye kutt for tur – 170 årsverk i Telenor og et ukjent antall ansatte i DNBs bedriftsmarked, skriver Klassekampen.

Samtidig har utbetaling av utbytte til aksjonærene i de to delvis statseide selskapene økt de siste årene. I fjor var utbyttet til aksjonærene i Telenor 42 prosent høyere enn i 2012, mens utbyttet i DNB var 125 prosent høyere.

I år ligger det an til nye rekorder når utbytte for 2016 skal utbetales. Telenor foreslår et utbytte på 7,8 kroner per aksje, mens DNB-styret har foreslått et utbytte på 5,7 kroner per aksje. Samlet ligger dermed utbyttene an til å bli på 11,7 milliarder kroner i Telenor og 9,9 milliarder i DNB.

Kommunikasjonssjef Trond Viken i Næringsdepartementet sier de som eier gir signaler om deres forventninger til utbytte før årsresultatet blir behandlet, men understreker at forventningene ikke blir offentliggjort. Dette er for at selskaper der staten er eier, skal kunne drive under samme rammevilkår som selskaper de konkurrerer med.

– Statens utbytteforventninger i kommersielle selskaper settes ut fra forretningsmessige betraktninger, sier Viken.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Les også:

DNB-sjefen tror antall ansatte blir halvert

DNB varsler nedbemanning