Nav sponser healer-utdanning

Foto: Morten Holm / Scanpix
Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: NTB scanpix

Nav har gitt offentlig støtte til flere personer som tar healer-utdanning eller kurs ved flere alternative skoler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt Land skriver om tømreren Daniel Andre Lystad som har fått støtte for å omskolere seg til å bli såkalt Rainbow Reiki-mester.

– Jeg ble veldig overrasket over at Nav sa ja, sier Lystad.

Han får avklaringspenger de to neste årene slik at han kan omskolere seg til å bli sertifisert 1. dan mester. Utdanningsforløpet går over halvannet år og koster nærmere 80.000 kroner.

Avisen har vært i kontakt med seks alternative skoler i Norge, hvorav fem av dem melder at de har hatt eller har én eller flere elever som har fått statlig støtte til å ta utdannelse eller kurs hos dem.

Seksjonssjef Jan Erik Grundtjernlien bekrefter at han kjenner til at Nav har gitt støtte til alternative utdanningsforløp.

– Men det er nok i et svært begrenset omfang, sier han.

Fysiologiprofessor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo synes ikke staten skal støtte opp om utdannelser av dette slaget.

– Jeg har forståelse for at Nav gir tilskudd til kurs som kan bedre en persons muligheter i arbeidsmarkedet. Jeg er heller ikke i tvil om at en del alternative virksomheter er lønnsomme. Men jeg mener Nav også burde hatt et tilleggskriterium for støtte: Er virksomheten samfunnsnyttig?

Les også:

Nav: Ledigheten falt for tredje måned på rad

Langt flere klager på Nav

Høyt sykefravær blant Nav-ansatte

Personvernpolicy