Frp foreslår fortsatt å fjerne handlingsregelen

Finansminister Siv Jensen styrer etter handlingsreglene, men Frp-leder Siv Jensen kan gå til valg på å fjerne den. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen styrer etter handlingsreglene, men Frp-leder Siv Jensen kan gå til valg på å fjerne den. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken gikk Frp i regjering inn for å stramme inn handlingsregelen, men i forslaget til partiprogram står det fortsatt at regelen bør fjernes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet bør den erstattes med «et nytt ankerfeste for den økonomiske politikken», heter det i forslaget.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen vil at finansminister og Frp-leder Siv Jensen gjør det klart om handlingsregelen vil ligge til grunn for Frps økonomiske politikk de neste fire årene, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: – Vi må tåle at det kan bli store svinginger i fondet fremover

– Jeg synes det er viktig å vite om finansministeren i Norge mener handlingsregelen også bør være basis for den økonomiske politikken i årene fremover, sier Marianne Marthinsen.

Det er ikke mer enn fire år siden dagens finansminister mente handlingsregelen sto i veien for fornuften, og Frp har vært motstandere av regelen helt siden den ble innført.

Bakgrunn: Regjeringen endrer handlingsregelen og øker aksjeandelen i oljefondet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen hadde ikke anledning til å stille opp på intervju med avisen, men svarer via statssekretær Petter Kvinge Tvedt at Frp og Høyre styrer basert på handlingsregelen.

"Frp behandler sitt program til våren. Vi vil uansett føre en ansvarlig økonomisk politikk.» heter det videre i svaret.

Les også: Olsen bønnhørt på forhånd