Meny

Meglerens bolig økte én million i verdi på to måneder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

66 dager etter at eiendomsmegleren kjøpte OBOS-leiligheten på Grünerløkka, solgte hun den for én million mer enn det hun selv kjøpte den for.

– Leiligheten ble totaloppusset. Den ble gjort om til en treroms. Det ble en overkommelig pris. Den gikk høyt, sier kjøper og selger Liv Else Mikkelsen til dn.no.

Den enorme verdiøkningen tilsvarer 16.000 kroner for hver dag hun sto som eier av boligen.

Mikkelsen, som først hadde planer om å bo der selv, brukte om lag 400.000 kroner på oppussingen og andre kostnader i forbindelse med salget.

Den kraftige verdistigningen avspeiler et boligmarked som på mange måter er i ubalanse, ikke minst på grunn av mangel på boliger kombinert med lavt rentenivp.

– Redd for at flere blir fristet

Trykket i boligmarkedet i Oslo er enormt, og spesielt små og mellomstore leiligheter går ofte langt over takst. Mange strekker strikken langt.

– Med høye boligpriser vet vi at egenkapitalkravet øker, og da er vi også redd for at flere blir fristet til å ta forbrukslån for å klare å komme inn i boligmarkedet, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

En av fem eiendomsmeglere har opplevd at boligkjøpere bruker forbrukslån for å klare å stille med nødvendig egenkapital, viser en undersøkelse som Norges Eiendomsmeglerforbund og Storebrand har gjennomført.

– Større gjeld enn de tåler

– Vi tror ikke at dette er et veldig utbredt problem, men det er veldig uheldig når det skjer. Det betyr jo at folk pådrar seg større gjeld enn det deres økonomi kan tåle, sier Geving.

Boligprisene i Norge steg med 2,8 prosent i januar 2017. Boligprisene er nå 12,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden, viser tall fra Eiendom Norge.

– Vi har lagt bak oss en normal januar måned med solid prisvekst og høy aktivitet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Les også: Finansavisen: Megler kjøpte selgers luksusvilla

Megler etter visning: – Folk er desperate

Spår brennhett boligmarked i 2017: – Det har eskalert noe så vanvittig

Forsker: – Ingen boble i boligmarkedet

Eksplosiv boligprisvekst bekymrer

Privatøkonomi
Populært