– Styr unna dobbel avbestillingsforsikring

Det er som regel unødvendig å bestille avbestillingsforsikring fra flyselskapene dersom du betaler reise med kredittkort som inkluderer avbestillingsforsikring. Husk å sjekke vilkårene.

Så sant du ikke har helårsreiseforsikring, kan det lønne seg å betale reisen med kredittkort.
Så sant du ikke har helårsreiseforsikring, kan det lønne seg å betale reisen med kredittkort. Foto: Jonathan Bainbridge / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kredittkort er dyrt om man ikke kan betale hele regningen ved forfall, men det er ellers en sikker betalingsform med gode rettigheter.

Forbrukerrådet anbefaler at man bruker kredittkort når man handler på nett, inkludert om man bestiller reiser, fordi man da er bedre beskyttet mot svindel ved at du kan klage til kredittyter om man ikke får det du er lovet eller har rett på. Dessuten inkluderer mange av kredittkortene en avbestillingsforsikring for reiser, som gjelder om du må avbestille reisen på grunn av sykdom.

Les mer: Tips til trygg bestilling av reise

– Godt dekket om du betaler med kredittkort

Nå har sammenligningstjenesten Samlino.no gjort en analyse som tar for seg avbestillingsforsikring.

Når du bestiller flybillett på nett, vil du vanligvis få tilbud om å kjøpe en avbestillingsforsikring i tillegg. Samlino har sett på avbestillingsforsikring fra SAS , Norwegian og Finnair og sammenlignet med vilkårene for avbestillingsforsikringen som er inkludert i disse selskapenes kredittkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(SAS , Norwegian , Finnair: Se tabell nederst i saken.)

Konklusjonen er at dersom reisen er betalt med disse kredittkortene, eller annet kredittkort med en god avbestillingsforsikring inkludert, er det som regel unødvendig å punge ut for en avbestillingsforsikring i forbindelse med at flybillettene bestilles. Sjekk alltid vilkårene før du tar en avgjørelse.

Unntaket er om du skal bestille flybillett som koster over 20.000 kroner for en person eller bestiller flere billetter som kommer på mer enn maksbeløpet totalt, som for disse selskapene er 30.000 eller 40.000 kroner (se tabell nederst i saken).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nei, reiseforsikringen dekker ikke dette

– Dyrt å dobbeltforsikre seg

– Spesielt når du bestiller reiser bør du alltid bruke et kredittkort med reiseforsikring. Da trenger du heller ikke kjøpe avbestillingsbeskyttelse som et tillegg fra flyselskapene, sier administrerende direktør Kristoffer Gallefoss i Samlino i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir fort dyrt om man hele tiden skal dobbeltforsikre seg. Få oversikt over hvor godt du er dekket, så unngår du å kaste bort penger, fortsetter han.

Har du en helårs reiseforsikring, vil den som regel inkludere avbestillingsforsikring. Da er du altså dekket ved sykdom som gjør at du må avbestille, selv om reisen ikke er betalt med kredittkort. Husk å sjekke vilkårene.

Les også: Slik finner du de beste reiseforsikringene

Kilde: Samlino.no
Kilde: Samlino.no