Obos-prisene steg med nesten 30 prosent i fjor

– For landet under ett tror vi bruktboligprisene vil stige med åtte prosent i 2017, mens vi i Oslo regner med en prisvekst på 16 prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
– For landet under ett tror vi bruktboligprisene vil stige med åtte prosent i 2017, mens vi i Oslo regner med en prisvekst på 16 prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området økte med 29,5 prosent i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris ligger nå på 63.525 kroner. Prisveksten fra november til desember var på 2,3 prosent.

– Nå må noe gjøres. Prisveksten viser med all tydelighet at det nå er behov for handling. Den politiske bevisstheten om å prioritere økt boligbygging er økende. Men i konkret handling har det skjedd for lite i påvente av utredninger og politiske forankringsprosesser, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

– I Oslo forventer vi nå at byrådet følger opp innstillingen fra boligvekstutvalget med konkrete tiltak som setter fart i boligbyggingen, sier han.

Obos-sjefen tror på fortsatt prisvekst i 2017.

– For landet under ett tror vi bruktboligprisene vil stige med åtte prosent, mens vi i Oslo regner med en prisvekst på 16 prosent, sier Kjørberg Siraj.

Les også: Vanlige Obos-leiligheter i Oslo får boligskatt

Obos solgte for over åtte milliarder første halvår

Stadig dyrere Obos-leiligheter