Næringsministeren ber ledige «ta grep»

Næringsminister Monica Mæland (H) sier til VG: «Å få ledige i jobb og å skape nye arbeidsplasser, spesielt i privat sektor, er vår viktigste oppgave i 2017». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Næringsminister Monica Mæland (H) sier til VG: «Å få ledige i jobb og å skape nye arbeidsplasser, spesielt i privat sektor, er vår viktigste oppgave i 2017». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Næringsminister Monica Mæland (H) råder langtidsledige om å «komme seg ut og ta grep» når mange går inn i det nye året uten dagpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er enhver sitt ansvar å være aktiv når de søker jobb. Det er viktig at folk kan flytte på seg, både geografisk og på tvers av næringer, sier Mæland til VG.

Over 40.000 stillinger i olje- og gassbransjen er blitt borte siden begynnelsen av 2014. Etter to år mister ledige retten til dagpenger, og det neste alternativet for mange nå er sosialhjelp.

– Dagpengeperioden er begrenset. Dessverre opplever noen at dette tar slutt, og for de fleste er dette vanskelig. Da må man komme seg ut og ta grep, sier næringsministeren.

Ifølge beregninger fra Finansdepartementet vil det offentlige få 1,3 milliarder kroner ekstra om 4.000 arbeidsledige går fra dagpenger til arbeid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden