1.300 osloborgere i gruppesøksmål om eiendomsskatt

EIENDOMSSKATT: Finansbyråd Robert Steen (Ap) og Raymond Johansen (Ap) må forsvare Oslo kommune i et massesøksmål om eiendomsskatt.
EIENDOMSSKATT: Finansbyråd Robert Steen (Ap) og Raymond Johansen (Ap) må forsvare Oslo kommune i et massesøksmål om eiendomsskatt. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

1.300 boligeiere i Oslo har meldt seg til gruppesøksmålet mot Oslo kommune om eiendomsskatten i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huseiernes Landsforbund har sendt stevning til Oslo tingrett med påstand om at eiendomsskatten er ugyldig og at ulovlig innkrevet eiendomsskatt må tilbakebetales, skriver VG.

I stevningen pekes det på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i valgkampen sa at bare 22 prosent av boligeierne ville omfattes av skatten. På grunn av økte boligpriser, blir flere rammet.

Skatteadvokat Bettina Banoun, som har skrevet stevningen, mener Oslo kommune har gått utover sine rammer ved å sette et bunnfradrag på 4 millioner kroner, noe som innebærer at kun et mindretall må betale.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er ikke bekymret:

– Vi har i detalj gjort det vi sa vi skulle gjøre i valgkampen: Innføre eiendomsskatt med fire millioner i bunnfradrag slik at folk flest ikke ble rammet. Vi sa at skatten ville bli to promille første år og tre promille andre år og fremover.