Rekordmange handler med kort på Black Friday

I alt 8,1 millioner handler ble gjennomført med betalingskort under Black Friday-fenomenet. Dette er det høyeste antall kortkjøp målt på en dag, ifølge Nets Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I alt 8,1 millioner handler ble gjennomført med betalingskort under Black Friday-fenomenet. Dette er det høyeste antall kortkjøp målt på en dag, ifølge Nets Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

I alt 8,1 millioner handler ble gjennomført med betalingskort under Black Friday-fenomenet. Dette er det høyeste antall kortkjøp målt på én dag, ifølge Nets Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handelen på den store shoppingdagen satte ny rekord med en økning på 6,1 prosent sammenlignet med samme dag i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 3,3 milliarder kroner, også dette er en vekst på 5,7 prosent målt mot fjoråret.

– Selv om det ble satt ny rekord i antall kortkjøp, så var det flere dager rett før julaften i fjor hvor omsetningen med betalingskort var høyere enn nå fredag. Det er også litt igjen til den dagen med den høyeste kortomsetningen, denne rekorden lyder på 3,8 milliarder kroner og er fra 22. desember 2014, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Les også:

Nordmenn dro kortene i snitt 200 ganger i sekundet

Småbutikkene kan bli Black Fridays tapere

Kaotiske tilstander på Black Friday

Personvernpolicy