Dyr bensin i Norge:Så enkelt sparer vi 3.500 kroner på bensin

TANKE SØNDAG: Ved å fylle tanken søndag kveld sparer vi 3.500 kroner på bensin i året.
TANKE SØNDAG: Ved å fylle tanken søndag kveld sparer vi 3.500 kroner på bensin i året. Foto: Rune Korsvoll
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange klager på at prisen på bensin er høy i Norge. Med minimal innsats kan du imidlertid spare mange tusenlapper i året på bensin eller diesel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en kjent sak at prisen på stort sett alle stasjoner i Norge varierer gjennom uka. Det er billigst søndag kveld/mandag morgen og onsdag kveld/torsdag morgen. Forskjellene i pris er nå så store at dersom du utnytter dette bevisst, er det snakk om å spare flere tusen kroner i året.

Vi gjorde et enkelt forsøk: Søndag 11. september om kvelden, kostet en liter bensin 12,05 kroner på vår lokale Cirkle K stasjon. Vi valgte å fylle full tank da. Mandag ettermiddag da vi kom hjem fra jobb, var prisen 14,96 kroner per liter. Slik er det stort sett hver eneste uke. Noen ganger er prisforskjellen litt mindre, noen ganger enda større.

Les også: Bensin burde egentlig koste 24 kroner

Dermed er regnstykket enkelt. Med en kjørelengde på rundt 15.000 kilometer i året og med en bil som bruker 0,8 liter på mila i gjennomsnitt, bruker vi 1.200 liter bensin i året. Med en prisforskjell mellom søndag kveld og mandag kveld på 2,87 kroner, vil vi enkelt og greit spare 3.500 kroner i året. Det gjør vi bare ved å være litt prisbevisste og uten anstrengelser av noe slag. Det er ikke en større jobb å tanke på søndag kveld enn på mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Så enkelt sparte vi 2.500 kroner på nye dekk

Kjører du 25.000 kilometer i året, bruker du 2.000 liter bensin og sparer 5.700 kroner i året. At bensin er billigst søndag kveld/ mandag morgen og onsdag kveld/torsdag morgen er velkjent. Det gjelder bare å tanke på disse tidene, så er det mye penger å spare.

Saken er først publisert på Motor.no

Les også:

Frp med nullsum-spill om bilavgifter

Jensen: – Vi er bilistenes parti