Åpen for alle - alltid

Siv Jensen med krav til kredittkortselskapene

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Siv Jensen (Frp) er bekymret over at stadig flere nordmenn tar opp lån og kredittkortgjeld uten å ha råd til det. Nå ber hun Finanstilsynet bedre oppfølgningen av kredittkortselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen krever at kredittkortselskapene alltid må oppgi den samlede gjelden til kundene på fakturaen. Hun har gitt Finanstilsynet beskjed om å skjerpe inn på retningslinjene og oppfølgningen av kredittkortselskapene, melder NRK.

– Vi ser at retningslinjene ikke blir fulgt i tilstrekkelig grad. Derfor mener jeg at det er på tide å stramme dette inn av hensyn til forbrukerne. Det er viktig at folk har god oversikt over hva slags gjeld de har og at de blir minnet på at hvis de ikke betaler den ned raskt, så stiger gjelda fort, sier Jensen.

– SV mener tiltaket er for puslete og etterlyser et rentetak. Norge må gjøre som 14 andre europeiske land, sette tak på rentene så det blir mulig for folk å betale gjelda si, sier SVs Karin Andersen, som har fremmet forslag om rentetak og en rekke andre tiltak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøpartiet De Grønne roser Siv Jensen for å stille krav til kredittkortselskapene, men etterlyser tyngre tiltak enn kun informasjon til kundene.

– I tillegg bør rentefradraget for slike lån fases ut. Rentefradraget for gjeld på kredittkort er en skattesubsidiering som De Grønne ikke ser at vi er tjent med, sier talsperson Rasmus Hansson.

Stemmer: Gjerrigknarkens beste netthandelstips