Meny

Frp foreslår kutt i sykelønn

– Et mindretall i komiteen ønsker 85 prosent utbetalt sykelønn, og jeg håper dette blir vedtatt på landsmøtet fordi Fremskrittspartiet da har muligheten til å bli det tydeligste partiet for å bevare velferdssamfunnet på sikt, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud. Foto: Sondre Steen Holvik (NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et mindretall i Frps programkomité foreslår i 2. utkastet til nytt program at sykelønnen som i dag tilsvarer full lønn, skal kuttes ned til 85 prosent, ifølge Dagsavisen.

– Et mindretall i komiteen ønsker 85 prosent utbetalt sykelønn, og jeg håper dette blir vedtatt på landsmøtet fordi Fremskrittspartiet da har muligheten til å bli det tydeligste partiet for å bevare velferdssamfunnet på sikt, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud til avisen.

Flertallet i komiteen ønsker å utrede muligheten for å innføre en ordning der varighet av sykepenger avhenger av sykmeldingsandel, men samtidig innenfor en maksimalperiode på inntil to år, ifølge avisen.

Les også: Høyre vil droppe store velferdskutt

Privatøkonomi
Populært