Meny

Skattemyndighetene gransker nordmenn omtalt i Panama Papers

Skattedirektør Hans Christian Holte sier «et tosifret antall» personer blir gransket etter Panama Papers-avsløringene. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske skattemyndigheter gransker «et tosifret antall» personer etter avsløringene fra de såkalte Panama-dokumentene.

Danske skattemyndigheter gikk ut denne uken og sa at de vil betale et millionbeløp til en anonym kilde for tilgang til skatteopplysninger på 320 danske saker. Til Aftenposten sier norske skattemyndigheter at de ikke vil betale for opplysninger fra anonyme kilder, selv om det ikke nødvendigvis er et hinder i det norske lovverket.

– På prinsipielt grunnlag betaler ikke skatteetaten for tips og tilgang til bevis. Løsningen på disse utfordringene ligger ikke i å skape et marked for tipsere som tar seg betalt, men ved å legge til rette for økt internasjonalt samarbeid og åpenhet, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Les også:  Razzia mot Mossack Fonseca i Panama

Holte opplyser at de vil sjekke et tosifret antall norske skattytere nøye. Han sier de har mottatt internasjonale informasjonsutvekslinger samtidig som de bruker databasen International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ).

– Materialet blir håndtert av et analyseteam som er spesialisert på denne typen arbeid. Vi samarbeider også med andre myndigheter i Norge, banker og skatteadministrasjoner i andre land, sier skattedirektøren.

Les også:  Hjelpeorganisasjoner ble brukt som skalkeskjul, ifølge Panama-papirene

Privatøkonomi
Populært