Meny

Regjeringen vil bruke 500 millioner til jobbskapning i utviklingsland

Utenriksminister Børge Brende sier regjeringen ønsker å bygge relevant yrkesfaglig kompetanse og skape jobber og næringsutvikling for den raskt voksende befolkningen i verdens fattige land. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen lanserer nye tilskuddsordninger for å skape næringsutvikling og yrkesopplæring i utviklingsland. De har satt av en ramme på 500 millioner kroner over fem år.

– Med disse ordningene ønsker vi å bygge relevant yrkesfaglig kompetanse og skape jobber og næringsutvikling for den raskt voksende befolkningen i verdens fattige land, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding.

Utenriksdepartementet (UD) påpeker hvor viktig det er med yrkesopplæring av unge i utviklingsland, hvor kvaliteten på arbeidskraft er dårlig og mangel på arbeidskraft stor.

Les også:  Synkende rekruttering i bransjer med stor arbeidsinnvandring

– Dette er særlig alvorlig når vi vet at ungdomskullene i mange fattige land vil øke i årene fremover. Styrking av utdanning, yrkesopplæring og næringsutvikling er derfor hovedprioriteter i regjeringens utviklingspolitikk, sier Brende.

Den ene ordningen, kalt «Enterprise Development for Jobs», har som formål å bidra til god bedriftsetablering og jobbskaping. Den andre ordningen, «Building Skills for Jobs», skal bidra til utdanning av unge og voksne.

– Vi oppfordrer til partnerskap mellom private bedrifter, myndigheter, utdanningsinstitusjoner og organisasjoner. Sammen kan vi bidra til positiv endring i lokalsamfunnene i fattige land, sier utenriksministeren.

Les også:  LO vil øke statusen til yrkesfagene

Privatøkonomi
Populært