Boligprisene til himmels, tyngre i leiemarkedet

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste fem årene har boligprisene i Oslo steget med 51,2 prosent, mens leieprisene har økt med mindre enn 25 prosent. Leiemarkedet sakker akterut, ifølge utleiemegler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen er en annen i leiemarkedet enn i boligmarkedet, skriver Dagens Næringsliv. Det siste året har prisene steget 9,1 prosent på landsbasis og 16,2 prosent i Oslo. I hovedstaden har leieprisen for en toroms leilighet steget med 2,9 prosent det siste året.

– En av grunnene til at det ikke er så stor prisvekst i utleiemarkedet, er at en del investorer har kjøpt leiligheter for å leie ut, så utbudet er større. Det holder prisene nede, sier Morgen Granhaug i M3 utleie, som håndterer leieforhold for utleiere.

Les også: Leilighetsprisene vokser raskest

Sjeføkonom Kjetil Olsen og analysesjef Erik Bruce i Nordea skriver i et debattinnlegg at det er mye billigere å eie enn å leie, som er forklaringen på hvorfor boligprisene stiger mer enn leieprisene. De viser til at det fortsatt er gunstigere å kjøpe en bolig på 30 kvadratmeter til tre millioner kroner, enn å leie den samme boligen. Ifølge økonomene vil boligprisene fortsette å stige.

Les også: IMF med nye advarsler om norsk boligmarked