Rygge Airport må kjempe for å beholde ansatte

Selskapet som vil forsøke å sikre fortsatt drift ved Moss Lufthavn Rygge, Rygge Airport, skal møte aksjonærene i dagens selskap mandag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Selskapet som vil forsøke å sikre fortsatt drift ved Moss Lufthavn Rygge, Rygge Airport, skal møte aksjonærene i dagens selskap mandag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

– Vi har en plan som vi kommer tilbake til, sier daglig leder Knut Johannessen i Rygge Airport om hvordan det nye selskapet skal klare å holde på flyplassansatte gjennom et halvt år uten trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble det kjent at den private grupperingen Rygge Airport planlegger videre drift av Moss Lufthavn Rygge.

Storinvestor Olav Thon har invitert selskapet til sitt kontor mandag klokken 10 sammen med de andre hovedaksjonærene i Rygge sivile lufthavn.

Bakgrunn: Private aktører klare for å drive Rygge videre

– Vi ser frem til møtet med spenning og forventning, sier Johannessen.

For selskapet blir det en utfordring å beholde så mange som mulig av dagens ansatte frem til trafikken eventuelt tar seg opp igjen. Normalt planlegger flyselskapene sine ruter et halvt år i forveien.

I mellomtiden er det travle dager for kontoret som Nav har etablert på flyplassen. Flere har allerede skaffet seg ny jobb, og mange er i ferd med å søke.

Les også: Rygge-ansatte tatt på senga av flyplassplaner

– Det er av stor verdi for oss å kunne overta en eksisterende organisasjon, der de ansatte har de nødvendige sikkerhetsklareringer og stedlig opplæring. Her ligger det store verdier. Samtidig er det et faktum at det fra 1. november ikke vil være mye trafikk på Rygge. Vi jobber med en plan for denne venteperioden, sier Johannessen.

Les også: Vil lokke flyselskaper til å fly fra Rygge

Personvernpolicy