Statoil vurderer å kutte nye 600 årsverk

Statoil ser på muligheten for nye bemanningskutt. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Statoil ser på muligheten for nye bemanningskutt. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Ytterligere 600 årsverk kan forsvinne fra Statoil. Nå er det offshorevirksomheten som skal effektiviseres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i konsernet orienterte de ansatte om sin beslutning knyttet til programmet «driftsbemanning 2016-2019» mandag. Det er ikke besluttet ennå at noen stillinger skal kuttes, melder TV 2.

– Det som er konklusjonen, er at man innenfor den neste treårsperioden ser et effektiviseringspotensial på vel 600 årsverk, sier mediekontakt for Statoils drifts- og leteaktiviteter på norsk sokkel, Morten Eek.

Les også: Statoil gjennomgår bemanningssituasjonen offshore

En dramatisk og uventet omfattende beslutning, i og med at bemanningen i offshoresektoren allerede er skåret til beinet, mener konserntillitsvalgt i fagforeningen SAFE, Bjørn Asle Teige.

– Vi frykter både at dette vil føre til at risikonivået øker, og at driftseffektiviteten går ned. Det vil føre til et inntektsfall for Statoil i milliardklassen, sier han.

Statoil-ledelsen håper å få tatt mye av nedbemanningen gjennom såkalt naturlig avgang, blant annet fordi mange er ventet å gå ut i pensjon de neste årene.

– I tillegg kommer utfasing av felter, og ikke minst vil nye felter som kommer i drift, danne grunnlag for at stillinger kan flyttes, sier Eek.

Les også: Statoil med lønnshopp til sjefene i 2015

Personvernpolicy