Skattedirektoratet sjekker pendleradresser

Skattedirektør Hans Christian Holte sier Skattedirektoratet starter kontrollen av pendleradresser allerede denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Skattedirektør Hans Christian Holte sier Skattedirektoratet starter kontrollen av pendleradresser allerede denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skattedirektoratet skal sjekke arbeidstakeres bostedsadresser for å stoppe utenlandske entreprenører som ikke betaler pendleravgifter til sine ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skjerper kontrollen med at oppgitt bostedsadresse i Norge er en reell bolig, og ikke bare bedriftens kontoradresse, sier direktør Hans Christian Holte i Skattedirektoratet til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen kan selskaper med utenlandske arbeidere i byggenæringen utnytte et smutthull ved at ansatte melder flytting til folkeregisteret til steder hvor prosjektene er, slik at de ikke defineres som pendlere. På den måten slipper selskapene å betale ansatte for kost, losji og hjemreiser som norske arbeidstakere får dekket.

– Vi skal nå skjerpe våre rutiner på dette område, sier Holte.

Entreprenørselskaper, Fellesforbundet og Arbeidstilsynet ønsker tiltaket velkommen.

– Vi er positive til alle tiltak som gjør det vanskeligere for dem som ønsker å utnytte regelverket til skade for arbeidstakerne. Vi er også positive til alle tiltak som gjør det enklere for oss å håndheve regelverket, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Personvernpolicy