Pensjonistforbundet mener Regjeringen bryter pensjonsløfte

Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Over 10.000 minstepensjonister får ikke de 4.000 kronene de var lovet mer i året. Pensjonistforbundet beskylder Regjeringen for løftebrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. september er landets enslige minstepensjonister lovet økt pensjon. Folketrygdens «minstepensjon» for enslige settes opp med 4.000 kroner i året, men økningen spises mer eller mindre opp for mange uten endringer i samordningsloven, skriver Aftenposten.

Dette vil ramme mange kvinner som er minstepensjonister i folketrygden, men som i tillegg har en liten tjenestepensjon etter å ha jobbet i stat eller kommune. Regjeringen anslår at det kan dreie seg om mellom 10.000 og 15.000.

– Vi oppfatter dette som et rent løftebrudd. Vi er veldig overrasket, siden Regjeringen var så bastant på at nå skal alle få 4.000 kroner mer i minstepensjon, sier Jan Davidsen, leder i Pensjonistforbundet.

Forbundet ber Regjeringen ordne opp i saken, men Thor Kleppen Sættem (H) i Arbeids- og sosialdepartementet varsler ingen endringer i samordningsreglene. Han viser til at tjenestepensjonen skal samordnes med det nye minste pensjonsnivå i folketrygden, slik det også er blitt gjort ved tidligere økninger i minstepensjonen.

Sættem mener at mange av dem som rammes av samordningen, likevel får beholde mer enn halvparten av de 4.000 kronene.

Personvernpolicy