Dette venter deg hvis du vinner 502 millioner kroner i kveld

«Dobbel jackpot» i Vikinglotto onsdag 27. juli. Illustrasjonsfoto: Norsk Tipping/Ina Taasaasen.
«Dobbel jackpot» i Vikinglotto onsdag 27. juli. Illustrasjonsfoto: Norsk Tipping/Ina Taasaasen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

VikingLotto-potten har passert en halv milliard kroner, og onsdag kveld kan livet bli snudd på hodet for en heldig vinner. Det er Norsk Tipping forberedt på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

502.000.000. Tallet virker absurd for de fleste når det er snakk om et antall kronestykker.

Men onsdag kveld er det nettopp det som ligger i potten når de 48 kulene slippes ned i trekningsmaskinen for VikingLotto på Hamar.

– Det er veldig mye penger, konstaterer trekningsredaktør for kveldens trekning på Hamar, Arne Onsrud Jensen til ABC Nyheter.

Og dersom alt klaffer for én spiller, blir det rekordutbetaling fra Norsk Tipping.

Vil insistere på å hjelpe

Men hva gjør man egentlig om man vinner en halv milliard kroner? Norsk Tipping er iallfall beredt på å gi vinnerne god oppfølging.

– Uansett om man vinner to eller 502 millioner kroner får man tilbud om økonomisk veiledning. Med en såpass stor premie som i kveld vil det vel kanskje gå fra et tilbud til at vi vil insistere på at de skal ta imot tilbudet, sier Onsrud Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil tro at vedkommende som eventuelt vinner så mye vil synes det er en god idé. Jeg ville iallfall ha tatt imot, sier trekningsredaktøren.

Spillselskapet samarbeider med et advokatkontor i Oslo og Bærum, som tilbyr økonomisk veiledning. Og selv om 502 millioner skulle ramle inn på kontoen, spanderer Norsk Tipping de første fem–ti rådgivningstimene.

– Det skal iallfall ikke stå på oss, fastslår Onsrud Jensen, som antyder at det først møtet mellom en eventuell storvinner og rådgiverne kan finne sted i løpet av noen få dager.

Les også: Kreftsyke Gina vant millioner i lotto – to ganger

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lykketall

I 2013 stakk en heldig mann fra Nord-Norge av med 216,1 millioner kroner. Det er inntil nå den største gevinsten Norsk Tipping har hatt gleden av utbetale.

– Vi har hatt kontakt med noen av de som har vunnet veldig mye et års tid etterpå. Jeg har ikke hørt annet enn at det har gått veldig fine med de som har vunnet over 50 millioner, sier Onsrud Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kveld kan rekorden slettes. Men da er det ikke bare de seks vinnertallene som må prikkes inn.

I tillegg må et av de seks vinnertallene være lykketallet, som trekkes i forkant av selve hovedtrekningen. Sist lykketallpotten ble utbetalt var 4. november i fjor. To ganger senere har lykketallet vært blant de seks vinnertallene, men da har ingen spillere hatt seks rette.

Det har ført til at den norske lykketallpotten nå er på cirka 100 millioner kroner. I tillegg kommer den internasjonale lykketallpotten, som alene er på svimlende 390 millioner. På toppen kommer den ordinære førstepremiepotten, som ventes å bli på omlag 12 millioner kroner.

Også dersom premien deles på to, vil det bli rekordutbetaling.

Hvis én nordmann må dele premien med spillere fra noen av sju andre deltakerlandene, deles først 402 millioner mellom alle vinnerne, før nordmannen kan glede seg over 100 millioner ekstra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Du må sette deg ned. Du har vunnet 127 millioner i Lotto

Nedtur om ingen norske vinner

Onsrud Jensen innrømmer at det ville vært en liten nedtur dersom potten gikk og ikke en eneste førstepremiekrone ble igjen i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det hørs ut som en liten nedtur. Jeg håper iallfall vi kan være med og dele på det, sier Onsrud Jensen, som merker at folk på Hamar er spente.

– De fleste er veldig gira. Alt fra programlederne til han som styrer trekningsmaskinen. Det kan være greit at potten går ut snart.

Og selv om nordmenn flest skjønner at 1:98 millioner per rekke er en forsvinnende liten sjanse for å vinne, øker spillingen som regel i takt med premiepotten.

– Vi er spent på om vi slår den gamle deltakerrekorden fra uke 52 i 2011, som var første gang potten passerte 200 millioner kroner. Den uka spilte over 930.000 nordmenn VikingLotto, og omsetningen var på over 89 millioner kroner, sier merkevareansvarlig for lotterispill i Norsk Tipping, Marit Elton.

Les også: Eks-lottomillionær nektes gjeldshjelp