Leilighetsprisene vokser raskest

Administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge sier leilighetsetterspørsel er mye høyere enn for eneboliger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge sier leilighetsetterspørsel er mye høyere enn for eneboliger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene på leiligheter stiger langt raskere enn prisene på eneboliger. Årsaken er større leilighetsetterspørsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagens Næringsliv økte boligprisene i Oslo med 1,8 prosent i juli i år. Det er den høyeste julimålingen noensinne, viser boligprisstatistikken som Eiendom Norge la fram i forrige uke.

Leilighetene i Oslo har hatt en prisvekst på 18,9 prosent fra mars 2015 til juli 2016. Sammenlignet viser veksten på eneboliger kun 8,5 prosent. Dette utgjør en veksttakt i leilighetsprisene som er 123 prosent høyere enn eneboligprisene.

Administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge mener årsaken til denne store forskjellen er stor leilighetsetterspørsel.

– Det er der det store presset har vært. Folk vil gjerne bo så sentrumsnært som mulig, sier han. Dreyer mener at effekten av lave boliglånsrenter som gradvis slo inn i boligmarkedet i fjor, kan være en forklaring på bruddet i prisutviklingen i leiligheter og eneboliger.

– At det skjedde et skifte i mars i fjor, er ikke noe vi legger spesielt merke til i markedet. Men det var da vi merket at det var veldig mange som ønsket seg ut av leiemarkedet og inn i eiemarkedet, og da er det leilighetene de sikter seg mot, sier Eiendom Norge-sjefen.