Dobling av bredbåndsfeil etter lynnedslag

Arkivbilde av et lyn over Bunnefjorden like sør for Oslo. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Arkivbilde av et lyn over Bunnefjorden like sør for Oslo. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste ukene har det vært nesten en dobling i antall feil på bredbånd som følge av lyn og torden fra samme periode i fjor, ifølge Telenor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette understreker betydningen av å gjøre hjemmet klart for tordenvær før du reiser på ferie. Trekk ut strømkontakter til alt elektronisk utstyr. Det samme gjelder om du er på hytta eller i campingvognen, sier Birgit Bjørnsen, TV- og bredbåndssjef i Telenor.

Sommeren er høysesong for lyn og torden – og dermed også lynskader. De siste ukene har Telenor reparert og håndtert 1.981 feil på bredbånd som følge av lyn og torden på landsbasis. Det er nesten en dobling fra fjoråret, melder selskapet.

Om lag en tredel av de årlige lynskadene i Norge skjer i løpet av juli måned. Det er Østlandet og Sørlandet som opplever mest lyn og tordenvær om sommeren.

– Samarbeid gjerne med naboene dine om å sjekke hverandres hjem mens dere er på ferie i tilfelle noe skulle skje. Hvis du bor i et utsatt område, bør du i tillegg vurdere å montere overspenningsvern, råder Bjørnsen.

Les også:

Lyn og torden skapte store problemer på Østlandet

Juli er høysesong for lynnedslag. Husk å sikre bolig og innbo mot skader

3.100 lyn over Midt-Norge på to timer