Passasjerer var innesperret på tog etter strømbrudd

Foto: NTB scanpix

Jernbanen var i flere timer stengt mellom Gardermoen og Eidsvoll på grunn av strømbrudd. Flere passasjerer var sperret inne i et tog som følge av dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 22 søndag kveld er Gardermobanen gjenåpnet for trafikk mellom Gardermoen og Eidsvoll, etter å ha vært stengt i flere timer grunnet strømbrudd.

Et tog ble stående fast 600 meter fra Gardermoen stasjon etter at en strømledning ble revet ned.

– Det var reisende ombord i et tog som var på vei i retning Oslo, og det var dette toget som meldte fra om at ledningen var revet ned, bekrefter Harry Korslund, pressevakt i Jernbaneverket, overfor NTB.

Det var utfordringer knyttet til det å få skaffet nok busser til passasjerene, og derfor tok evakueringen av toget noe tid. På grunn av strømbruddet var det redusert sporkapasitet ved Gardermoen, og det ble forsinkelser på flere avganger søndag.

To spor ute av drift

Det var lenge redusert sporkapasitet ved Gardermoen og det ble forsinkelser på flere avganger søndag, meldte Jernbaneverket.

– Vi har i øyeblikket problemer med strømtilførsel, og to av fire spor er ute av drift ved Gardermoen. I tillegg er det stengt for øyeblikket mellom Gardermoen og Eidsvoll, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Strømproblemene skyldtes nedrevet kjøreledning.

– Vi må nok være forberedt på at dette vedvarer en stund fremover. Problemene med strømtilførselen påvirker all trafikken ved at vi har færre spor tilgjengelig. Vi anbefaler alle som skal ut på reise å sjekke med NSB og eller Flytoget, sa Harry Korslund, pressevakt i Jernbaneverket.

Passasjerer sperret inne

Passasjerene i toget som sto fast 600 meter fra Gardermoen, måtet vente lenge før de kunne evakueres.

Flytoget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flytoget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Toget har stått stille i halvannen time, forteller en passasjer til VG.

– Vi har fått beskjed om at den strømkabel er revet av og venter på klarsignal fra Avinor for å få lov til å gå av toget, sier Aina Stenersen (45) til avisen.

– Plutselig sa det pang. Toget bråbremset og strømmen gikk. Vi fikk beskjed av konduktøren at en strømledning var avkappet, forteller Amalie Andersen (17).

Tok tid å skaffe busser

Det var utfordringer knyttet til det å få skaffet nok busser til passasjerene, og derfor tok evakueringen av toget noe tid.

På grunn av strømbruddet var det redusert sporkapasitet ved Gardermoen, og det ble forsinkelser på flere avganger søndag.

Personvernpolicy