Endrede utleiekrav kan gi økt boligverdi

FLERE KAN LEIE UT: – I sum innebærer disse endringene at langt flere kan leie ut rom i egen bolig. Dette gir et inntektspotensial som i en del tilfeller også kan gi en verdiøkning, sierLasse Evensen, leder for avdeling Oslo og Akershus i Norges Takseringsforbund (NTF).
FLERE KAN LEIE UT: – I sum innebærer disse endringene at langt flere kan leie ut rom i egen bolig. Dette gir et inntektspotensial som i en del tilfeller også kan gi en verdiøkning, sierLasse Evensen, leder for avdeling Oslo og Akershus i Norges Takseringsforbund (NTF). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Senkede krav til hva som regnes som oppholdsrom, kan ha ført til verdistigning på mange norske boliger, mener ekspert på boligtaksering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har kommet endringer i Byggteknisk forskrift, som inneholder bestemmelser om krav til oppholdsrom. Endringene innebærer at mange med enkle grep kan få en utleiedel i boligen sin, sier Lasse Evensen, leder for avdeling Oslo og Akershus i Norges Takseringsforbund (NTF).

Les også: Ulovlige utleieannonser florerer på nettet

Bod til soverom

De nye reglene som ble innført ved årsskiftet gjør det både enklere og rimeligere for mange huseiere å tilpasse boligen til utleie. Blant annet gis det unntak for flere tekniske krav ved omgjøring av kjeller til stue eller en bod til et soverom innenfor en boenhet.

– I sum innebærer disse endringene at langt flere kan leie ut rom i egen bolig. Dette gir et inntektspotensial som i en del tilfeller også kan gi en verdiøkning, sier Evensen.

Les også : Prinsipputtalelse om boligutleie

Lokale forhold er imidlertid avgjørende for priseffekten, og takstmennene er som regel forsiktige med å legge en slik effekt inn i en boligpristakst.

– Men i takstrapporten kan det være relevant å nevne et oppstått utleiepotensial. Det vil medføre at flere blir interessert, og at selger får flere budgivere. For mange kjøpere kan muligheten til en løpende leieinntekt være avgjørende, sier Evensen.

Personvernpolicy