Åpen for alle - alltid

Store forskjeller i kommunale avgifter

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 14.000 kroner skiller kommunen som er billigst og kommunen som er dyrest på kommunale avgifter. Avgiftene er økt med 2,5 prosent i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den årlige undersøkelsen som Statistisk sentralbyrå har gjort for Huseiernes Landsforbund viser at norske boligeiere i snitt betaler 12.780 kroner i kommunale avgifter, ifølge VG. Undersøkelsen omfatter avgifter for vann, avløp, renovasjon og feiing og tar utgangspunkt i en standard bolig på 120 kvadratmeter.

Kommunen som tar høyest avgifter er Høylandet i Nord-Trøndelag med 19.953 kroner, mens innbyggerne i Årdal i Sogn og Fjordane slipper billigst unna, med en totalregning på 6.058 kroner.

På listen over de dyreste kommunene finner man blant annet Dovre, Tysfjord, Nesseby og Søndre Land, mens Trondheim, Volda, Stavanger, Sandnes og Sandefjord er blant de billigste.

Tidligere i sommer viste en lignende undersøkelse fra Norsk Familieøkonomi at Gjemnes på Nordmøre var den dyreste kommunen, mens Sola var billigst. Også denne undersøkelsen avdekket store forskjeller.