Meny

Billigste harryhandel siden oktober

Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kronen er på sitt sterkeste mot den svenske siden oktober i fjor. Det gjør handleturen over svenskegrensen billigere.

Torsdag måtte man betale 98,70 norske kroner for 100 svenske, skriver Dagens Næringsliv. Valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets forklarer den svake svenskekronen med Riksbankens forventninger til økonomien hos «söta bror».

– De tar ned rentebanen, på bakgrunn av at man ser for seg en svakere vekst, særlig i 2017, sier Knudsen.

Les også:   Alt du trenger å vite om å handle på taxfree

Onsdag bestemte den svenske sentralbanken seg for å la styringsrenten bli stående på -0,5 prosent, mens både vekstprognosen og rentebanen altså ble justert ned. Det ble også inflasjonsforventningene.

Nordea Markets mener den svenske valutaen er «undervurdert», men sier den kan bli svekket av fallende vekst samt økt risiko i boligmarkedet.

Les også:  Sjekk taxfree-kvoten på app

– Faktisk er den svenske kronen i fare for å gjenoppleve det den norske kronen gjorde i 2013, skriver Nordea Markets. Den gangen begynte nedturen for den norske kronen, som siden 2013 er blitt 25 prosent svakere målt mot våre viktigste handelspartnere.

Les også:  Slik får du penger igjen når du handler i utlandet

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus