Meny

Norlandia delte ut 102 millioner i utbytte

Norlandia-brødrene Roger og Kristian Adolfsen sier at mesteparten av utbyttet på 102 millioner ble brukt til å utvide virksomheten. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Norlandia Care, som driver barnehager og sykehjem, delte ut 102 millioner kroner i utbytte i september og mars.

Hovedeiere i Norlandia er milliardær-brødrene Kristian og Roger Adolfsen, skriver VG. Utbyttet på totalt 102 millioner kroner er fra de to siste årene, og ble besluttet delt ut i mars i vår og i september i fjor, viser protokollene fra generalforsamlingene i Norlandia Care.

Les også: Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo reagerer på at det er ubegrenset adgang til å ta ut eierutbytte fra selskaper som driver barnehager og eldreomsorg for det offentlige.

– Vi er vesentlig større i Sverige enn i Norge, og bruker størsteparten av utbyttet vårt på å betale ned lån som morselskapet tar og skape ny virksomhet, svarer Kristian Adolfsen.

Les også: Asylkrise ga vekst for mottaksselskapet

– Privat tar vi ut et begrenset utbytte på 5 millioner kroner i året, mest for å betale formuesskatten som norske myndigheter pålegger oss, legger han til.

Byrådslederen påpeker at Stortinget har bestemt at det er mulig å ta ut et «rimelig» utbytte fra barnehagedrift.

– Det er et uprøvd, men viktig spørsmål hva rimelig betyr her, sier Johansen.

Les også: Reitan-familien tar ut 200 millioner i utbytte

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus