Rundt 2.000 flere Nav-ansatte ti år etter reform

<p>Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Ti år etter at Nav-reformen skulle skape en mer effektiv etat, er antall årsverk i Nav økt med drøyt 2.000, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økt effektivitet var ett av tre mål med den store reformen for ti år siden, skriver Aftenposten og viser blant annet til teksten i reformforslaget fra regjeringen til Stortinget:

«Regjeringens forslag til organisasjonsreform vil også kunne gi betydelige administrative effektiviseringsgevinster på lengre sikt». Det vises blant annet til kontorstruktur, stordriftsfordeler, ledelse og administrasjon, arealutnyttelse og mindre dobbeltarbeid. En oversikt avisen har bedt Nav om, viser at det i dag er 13.620 Nav-årsverk, 1.522 flere enn før sammenslåingen. I tillegg er rundt 600 ansatte flyttet over til Helfo i forbindelse med at oppgaver ble overført dit.

Les også: Nav mer lukrativt enn jobb for noen

Det gir en fasit på 2.122 flere ansatte, ifølge avisen, mens etaten selv opererer med drøyt 1.500. Men det er ikke nødvendigvis noen motsetning mellom økt effektivitet og flere ansatte, forklarer økonomi- og styringsdirektør Geir Axelsen.

– Selv om vi er blitt flere ansatte, har både antall brukere og oppgavemengden økt mer enn antall årsverk. Våre ansatte gjør altså mer, for flere brukere, nå. Det betyr at vi jobber mer effektivt enn før.

Les også:

Arbeidsministeren fikk redegjørelse etter Nav-rapport

Flere Nav-ansatte anklages årlig for snoking

Arbeidsministeren ber Nav rydde opp i regelverket