Meny

Nordmenn vil sommerhandle for milliarder

Virke anslår at nordmenn vil handle for 103 milliarder kroner i løpet av juli og august. Illustrasjonsfoto: Frank May (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli og august vil vi handle for over 100 milliarder kroner, anslår Hovedorganisasjonen Virke. Blant annet kan dårlig sommervær lokke flere til kjøpesentrene.

– Til tross for oljebremsen, anslår vi at sommerhandelen får en vekst på 3 prosent i år. Nordmenn unner seg fortsatt litt ekstra i ferietiden, sier Johanne Kjuus, fagsjef for handel i Hovedorganisasjonen Virke.

– Svak kronekurs gjør at flere velger å ta litt mer av ferien i hjemlandet, samtidig som det er gunstig for utenlandske turister. Det nyter både norske dagligvarebutikker og faghandel godt av, fortsetter Kjuus.

Les også: Feriepenger til ferie – skattepenger i sparegrisen

Virke anslår at det vil handles for 103 milliarder kroner i løpet av sommermånedene juli og august.

Butikker, kiosker og bensinstasjoner topper anslagene med salg på anslagsvis 97 milliarder kroner. I norske og utenlandske nettbutikker vil vi svi av 3,75 milliarder kroner, og 2,25 milliarder vil brukes på dagsturer til utlandet, tror Virke.

I tillegg vil handel utenfor salgssteder komme opp i 300 millioner kroner.

Les også: Derfor får du feriepenger

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus