Arvestrid etter Jens Evensen avvist av Høyesterett

<p>Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Høyesterett kommer ikke til å behandle arvestriden mellom tidligere statsråd Jens Evensens to sønner. Even Evensen har ikke nådd frem med sitt krav på deler av farsarven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 18 år har lillebror Evensen kjempet for å omgjøre disponeringer faren, tidligere handels- og havrettsminister Jens Evensen, gjorde før han døde, skriver Dagens Næringsliv. Verken tingretten eller lagmannsretten har gitt ham medhold.

I 1998 fikk Evensens eldste sønn, Jens Evensen jr., kontroll over en eiendomsportefølje med en anslått verdi på 100 millioner kroner. Da det senere kom frem at Evensen senior var diagnostisert med alzheimer, mente den yngste sønnen, Even Evensen, at faren ikke hadde samtykkekompetanse i 1998.

Verken tingretten eller lagmannsretten var enig i med Even Evensen, og nå har ankeutvalget i landets øverste domstol avvist saken. Før den tidligere statsråden døde i 2004 ble både han og eldstesønnen saksøkt av Even Evensen, som mente det fantes en avtale om at brødrene skulle behandles likt. Også den saken tapte han i to rettsinstanser.

– Jens Evensen jr. er meget lettet over at lagmannsrettens dom nå er rettskraftig og renvasker farens ettermæle, skriver advokaten hans, Morten Steenstrup, til avisen. Even Evensen og advokaten hans besvarte ikke DNs henvendelser tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus