Meny

En av fire vet ikke hva de sparer til

Svært mange av dem som oppgir at de sparer penger, er ikke helt sikre på hvorfor de legger pengene til side. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av ti sparer eller planlegger å spare penger. I tillegg er det flere som sparer uten å vite det selv. En firedel av dem som sparer, vet ikke hvorfor de gjør det.

I en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB oppgir 63 prosent at de sparer, mens 17 prosent planlegger å gjøre det innen året er omme. På spørsmål om hvorfor de vil legge penger til side, svarer hele 27 prosent «vet ikke».

Det begynte etter finanskrisen i 2009: Statistikken viste større forsiktighet og økt sparing i norske husholdninger, mens utlånsveksten syntes å stabilisere seg.

Les også: Vet du hva det betyr å «nudge» deg til sparing?

Sesongjusterte sparetall for årene etterpå viser at sparingen fortsatte å øke jevnt år for år. Andelen som ikke vet hva de sparer til, har økt dramatisk.

– De siste fem årene har rundt 16 prosent av oss spart uten et mål, mens det i år er hele 27 prosent, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl til NTB.

Les også: Høyrentesparing ikke lønnsomt

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus