Meny

Forbrukerrådet: De billigste fondene kommer best ut

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fondene med de høyeste gebyrene gir lavest avkastning, viser Forbrukerrådets gjennomgang av obligasjonsfond de siste fem årene.

De billigste obligasjonsfondene kommer best ut i Forbrukerrådets gjennomgang. Avkastningen mellom dyre og billige obligasjonsfond er i beste fall tilnærmet lik.

– Forbrukerne sitter igjen som taperne når meravkastningen fra de dyre fondene forsvinner i gebyrer. Bruk forbrukermakten din og bytt til de fondene der du får mest igjen for pengene, råder fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådets beregninger er basert på obligasjonsfond med minsteinnskudd på maksimalt 250.000 kroner og med fem års avkastning.

På en investering på 100.000 kroner over ti år betaler i dag typisk fondskundene 5.000 kroner for noe som tilbys til 10.00 kroner av billigste forvalter. Dette er en prisforskjell på hele 500 prosent på tjenester hvor dyrt ikke har bedre kvalitet enn billig, ifølge Forbrukerrådet.

Norske husholdninger har om lag 10 milliarder kroner i obligasjonsfond. Hele 97 prosent av disse midlene er i fond som krever betydelig høyere pris enn det billigste fondet.

– Dette handler om hva vi sitter igjen med i pensjon i fremtiden. Sjekk finansportalen.no for de beste fondene, sier Jensen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus