Flere millionsøksmål mot tidligere advokat

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Tidligere klienter har saksøkt en tidligere bergensadvokat for til sammen 27 millioner kroner. Advokaten avviser kravene og anklagene mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen har 17 tidligere klienter fremmet krav, og summen på 27 millioner gjelder de åtte kravene der detaljene er kjent, skriver Bergens Tidende.

– Jeg kjenner ikke til at det i Norge er fremmet så mange krav mot en advokat tidligere, og beløpene det er tale om er også svært høye, sier advokat Øystein Horneland, som representerer to av saksøkerne.

Alle kravene er tilknyttet eiendomstransaksjoner. I tillegg etterforskes den tidligere bergensadvokaten av Økokrim for regnskapslovbrudd og underslag av klientmidler.

Gjennom sin advokat Magnus Kristiansen avviser eksadvokaten anklagene. Kristiansen understreker at hans klient er ukjent med omfanget av kravene mot ham og sier han tar Økokrims etterforskning til etterretning.

I april i fjor ble den nå saksøkte eksadvokaten fratatt advokatbevillingen og fikk kritikk fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet for hvordan han hadde håndtert klientmidler.