Lotteritilsynet varsler reaksjoner mot spillambassadører

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lotteritilsynet sier det vil gå hardere til verks overfor bloggere og andre kjendiser som fremmer utenlandske spilleselskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal nå gå lenger enn vi har gjort tidligere for å få folk til å forstå hva som er lov og ikke lov, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet til Aftenposten. Tilsynet er spesielt ute etter å stanse dem som bryter markedsføringsforbudet for slike spill. Hamar utelukker ikke reaksjoner mot enkeltpersoner som blir brukt som spillambassadører for utenlandske selskaper.

Les også: Skattedirektoratet med ny praksis for pokerpremier

Det vil i første omgang være snakk om pålegg om å stanse ulovlig virksomhet, noe som kan følges opp med tvangsmulkt. I verste fall kan brudd på bestemmelsene i pengespilloven straffes med bøter eller fengsel inntil tre måneder.

– Vi vil gå etter alle som markedsfører disse selskapene i Norge. Hittil i år har vi stengt 40 nettsider på grunn av reklame. Dette arbeidet intensiveres nå, sier Hamar til VG. Samtidig vedgår han at mye av markedsføringen er «i en gråsone mot det ulovlige». Spillene det er snakk om har ikke løyve til å tilby sine tjenester i Norge, men mye av markedsføringen skjer på nettet eller fra utlandet.

Les også: – Et betydelig antall personer blir påvirket av spillproblematikk

Artisten Tona Damli er en av de mest profilerte spillambassadørene, men verken hun eller managementselskapet ønsker å kommentere uttalelsene fra tilsynet.