Bomstasjoner i Oslo sentrum skal utredes

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo by kan få bomstasjoner i områder hvor det har vært gratis å kjøre til nå, bekrefter miljø og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det mulig å kjøre ganske mye rundt i byen uten at man betaler noe gjennom bomring. For oss er det viktig at man både bruker bompengene til å regulere trafikken inne i byen, men også som en del av det spleiselaget som Oslopakke 3 er, sier Berg til NRK.

Les også: Bystyret i Bergen vedtok å femdoble bompenger visse dager

Mandag la hun og de andre forhandlerne fram en ny avtale om Oslopakke 3. Avtalen innebærer blant annet økte priser for å kjøre bil gjennom bomringen rundt Oslo, samt rushtidsavgift. Nå skal det altså utredes å sette opp bomstasjoner innenfor bomringen.

– Vi ønsker å sette opp bomstasjoner på en måte som vil regulere trafikken på best mulig måte, men også slik at flere skal være med å betale for avtalen, sier Berg.

Les også: Forsker: – Bompenger vil ikke påvirke varetransport

Nøyaktig hvor bommene skal stå, blir det opp til Oslopakke 3-sekretariatet å vurdere, før saken legges fram for politisk behandling våren 2017. Det er heller ikke klart hva bomstasjonene vil koste for bilistene.