Presidentskapet med forslag om aksje-regelverk og smutthull

I et avsnitt til forslaget som Thommessen og presidentskapet har levert, tillates det at de folkevalgte kan omgå kravet om registrering av aksjepostene. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
I et avsnitt til forslaget som Thommessen og presidentskapet har levert, tillates det at de folkevalgte kan omgå kravet om registrering av aksjepostene. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stortingspresident Olemic Thomessen (H) og presidentskapet har levert forslag til Stortinget om et regelverk som bidrar til at politikere fortsatt kan eie aksjer i skjul, ifølge Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget som Thommessen og presidentskapet har levert til Stortinget sier at alle aksjeposter, også små, skal opplyses om i registeret. Men et nytt avsnitt i reglene tillater også at de folkevalgte kan omgå kravet om registrering av aksjepostene i sin helhet, skriver Dagbladet.

Forslaget kommer i kjølvannet av Stortingets krav om full åpenhet etter at avisen avslørte at Thommessen selv hadde brutt regelverket i flere år ved å unnlate å registrere aksjer til en verdi av 362.500 kroner.

Avsløringen førte til at Stortinget vedtok mot hans vilje, full åpenhet om aksjeeierskap fra første aksje.

Bakgrunn: Stortingspresidenten fulgte ikke aksjeregelverket

Bakgrunnen for stortingsvedtaket var at avisen blant annet avslørte at flere stortingsrepresentanter, i strid med regelverket, hadde unnlatt å registrere store aksjeposter.

Forslaget til regelverk skal opp til votering i Stortinget tirsdag.

Personvernpolicy