Meny

Oppgang i arbeidsledigheten i mars

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

130.000 personer sto uten jobb i mars, viser nye SSB-tall. Det tilsvarer 3.000 flere enn i desember i fjor.

De sesongjusterte tallene i arbeidskraftundersøkelsen viser at ledigheten gikk opp med 3.000 personer fra desember i fjor, målt som et gjennomsnitt av tre måneder, til mars i år. Dermed var arbeidsledigheten på 4,7 prosent.

Samtidig var 10.000 færre sysselsatt i mars enn ved utgangen av 2015, en endring som er innenfor feilmarginen, men som gjenspeiler en liten endring siden årsskiftet 2014/2015, skriver byrået.

Les også: Raskest økende arbeidsledighet over 60

SSBs ledighetstall i arbeidskraftundersøkelsen gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. Tallene kan for eksempel inkludere personer som studerer eller er på tiltak. Arbeidsledigheten i Norge har vært nokså stabil siden august i fjor, da den lå på 4,6 prosent.

Les også: Solberg anklager Støre for å blåse opp arbeidsledigheten

Det var på forhånd ventet at ledigheten ville ligge på omtrent samme nivå som ved forrige undersøkelse. Ledighetsprosenten som ble oppgitt i februar, ble deretter justert opp fra 4,6 til 4,7 prosent for å kontrollere for sesongvariasjoner.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus