Skatteetaten: Norge kvitt kriminelle steinleggere

<p>De kriminelle steinleggerne som har herjet landet er nesten borte, ifølge skatteetaten. Her skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)</p>
De kriminelle steinleggerne som har herjet landet er nesten borte, ifølge skatteetaten. Her skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

De utenlandske kriminelle steinleggerne som har herjet landet er nesten borte, ifølge skatteetaten. De økonomiske nedgangstidene nevnes som en mulig årsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ut over én bande som har vært aktive på Vestlandet, har det nesten ikke vært aktivitet fra steinleggerne i år, ifølge Dagbladet. Denne banden ble attpåtil tatt av politiet i april.

– Det har vært utrolig stille i år. Vi vet ikke hva som har skjedd, men gleder oss så lenge vi ikke hører noe, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst til avisen.

Les også: Skatteetaten ber Luxembourg om hjelp

I 2013 kjørte norske myndigheter en storoffensiv mot steinleggerbandene, som hovedsakelig har kommet fra Irland og Storbritannia. Problemet har likevel vedvart i de påfølgende årene.

Nå lurer skatteetaten på om de økonomiske nedgangstidene i Norge kan ha bidratt til årets nedgang. Likevel er advarselen klar:

– Det gjelder fortsatt at man ikke skal bruke dem. De gjør dårlig arbeid, jobber svart, tar for mye betalt og lurer kunder, sier Kristiansen.

Les også: Skatteetaten vil sjekke boliginntekter ekstra nøye

Personvernpolicy