Meny

Raskest økende arbeidsledighet over 60

Arbeidsledigheten vokser raskest blant dem over 60. I april var 5.565 personer over 60 år registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsledigheten vokser raskest blant dem over 60. I april var 5.565 personer over 60 år registrert som helt arbeidsledige hos Nav.

Det er en økning på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Ledighetsøkningen er den høyeste blant alle aldersgruppene, skriver Klassekampen.

Pensjonsreformen gjør det mulig for mange å ta ut alderspensjon fra 62 år, uavhengig av hvor mye man samtidig arbeider. Reformen får også en annen konsekvens for unge eldre. Det er mulig å motta både dagpenger som arbeidsledig og alderspensjon samtidig.

Les også: Nær 100.000 arbeidsledige i år

I takt med den økende arbeidsledigheten blant eldre blir det flere som både er arbeidsledige og mottar pensjon fra staten. Mens det i januar 2015 var 1.654 personer i en slik situasjon, har tallet økt med over 50 prosent til 2.410 i april i år, viser tall fra Nav.

Tidligere var arbeidsledige over 64 år sikret dagpenger frem til pensjonsalder. I 2011 ble regelen endret slik at eldre nå har den samme maksimaltiden som andre på to år for å skaffe seg en ny jobb før dagpengene forsvinner.

Mens 54 prosent av arbeidsledige er i nytt arbeid innen seks måneder, klarer bare 29 prosent av de ledige over 60 det samme.

Les også:

Ledigheten når nye høyder i Norge

Mannefall på arbeidsmarkedet

KrF krever mer budsjettpenger til arbeidsledige

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus