Meny

Vannskader hvert niende minutt

Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet, viser Finans Norges vannskadestatistikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet, viser Finans Norges vannskadestatistikk.

De tre første månedene i år rapporterte forsikringsselskapene om drøyt 15.000 vannskader og erstatninger på 620 millioner kroner. Og antallet vannskader har økt kraftig de siste årene.

– Det er større sannsynlighet for å få enn vannskade enn både innbrudd og brann til sammen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Det er 6 prosent flere vannskader nå sammenlignet med samme periode i fjor. Erstatningsutbetalingene øker med så mye som 15 prosent.

De fleste vannskadene skyldes ulike former for rørbrudd inne i boligen. Sist vinter var det en betydelig økning av vannskader som skyldes frost. Det har ikke vært så mange frostskader siden den kalde vinteren i 2010 og 2011.

Hyppigheten av kraftig nedbør har økt over de fleste landområder og klimaendringene kommer til å gi større lokale nedbørsmengder flere steder både i Norge og i resten av verden i årene som kommer.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus