Meny

Dobbelt så mange ønsker å kjøpe hytte

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden i fjor vår er antallet nordmenn som er villige til å punge ut for en fritidsbolig i Norge nesten doblet.

Våren 2015 var det 60.000 som ønsket å kjøpe hytte her i landet, et tall som økte til 90.000 i september og nå er oppe i 113.000, skriver Bergens Tidende. Tallene kommer fra Prognosesenteret, som står bak undersøkelsen Fritidsbygganalysen.

– Vi ser at det er folk under 40 og som gjerne bor i blokk i byen, som er mest på hogget, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Les også: Regjeringen vil gi hytter fritak for eiendomsskatt

Og nettopp punktet om at de ivrigste hyttekjøperne bor i blokk, kan være et viktig poeng. Øye tror nemlig en høy grad av urbanisering henger sammen med et ønske om å kjøpe hytte.

– I byer som Bergen og Stavanger ligger urbaniseringsgraden på rundt 80 prosent. For bare noen tiår siden var tallet rundt 50. Vi bor trangere, og veksten har gått fort. Hytta blir en slags erstatning for eneboligen som mange aldri vil få råd til, sier han. Lav rente betyr også at hyttedrømmen er økonomisk oppnåelig for flere.

Les også: Slik vil vi ha det på hytta i sommer

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus