Meny

Hotellstreiken kan gå mot en løsning

Fellesforbundet hadde fredag ettermiddag en markering foran Radisson Blu hotellet på Holbergs plass i forbindelse med streiken i hotellbransjen. LØrdag medler VG om at det snarlig kan bli en løsning på arbeidskonflikten. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ligger an til å komme et initiativ fra NHO som kan gjøre slutt på hotellstreiken, skriver VG.

Avisen har fått informasjon om at NHO Reiseliv skal være villig til å søke et kompromiss som gir de hotellansatte rett til å diskutere lønn med ledelsen en gang i året.

Det ligger allerede i dagens tariffavtale at de lokalt tillitsvalgte har rett til en årlig konferanse der de kan drøfte lønningene i bedriften. Men regelen har i liten grad blitt brukt til nå, og ifølge VG ser NHO reiseliv for seg en utvidelse av dette punktet.

Bakgrunn: Streik i hotell- og restaurantbransjen

Løsningen kan dermed få en annen innpakning enn tariffestet lokal forhandlingsrett, som de streikende hotellansatte kjemper for.

Det er imidlertid lite trolig at hotellstreiken vil ta slutt før 17. mai, skriver VG.

Streiken har nå vart i tre uker, og Fellesforbundet har fått 2.500 nye medlemmer i løpet av denne tida, ifølge avisen.

Les også: Dine rettigheter ved streik

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus