Bunadsforsikring for 2,2 milliarder

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En beregning viser at 57.000 norske bunader er forsikret for 2,2 milliarder kroner. Det er bare en brøkdel av landets bunader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er If Skadeforsikring som har gjort et overslag over bunadsforsikringer, melder NRK. Forsikringsselskapet sier de har merket en økning i antall kunder som forsikrer nasjonaldrakten sin.

– Det virker som bunadseiere er mer klar over hvilke verdier festdraktene utgjør, og hvilke tap de må ta på egen kappe dersom de ikke har bunadsforsikring, sier forsikringsselskapets assisterende informasjonsdirektør, Emma Elisabeth Vennesland. Hun minner om at det er begrenset hvor mye innboforsikringen dekker dersom noe skjer med bunaden.

Les også: Bunad til fryd og frustrasjon

Men selv om bunadene utgjør store verdier, anbefaler Forbrukerrådet å prioritere forsikring av ting som hus, innbo og bil.

– Prioriter dine største verdier. En egen forsikring av bunaden kommer i kategorien «småforsikringer», som ikke er noe vi anbefaler å prioritere Det skal mye til for at det lønner seg å tegne en egen bunadsforsikring, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Ifølge Norsk institutt for bunad og folkedrakt finnes det mer enn 2,5 millioner bunader til en verdi av godt over 30 milliarder kroner i norske hus og hjem.

Les også: Bunadsuhell kan koste deg skjorta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus